Гимнастички от Велбъжд на тест за Олимпийското звено. ЧРД на Блага Шишкова!
Гимнастички от Велбъжд на тест за Олимпийското звено. ЧРД на Блага Шишкова! / Влади Владимиров, архив

Гимнастички от спортен клуб по художествена гимнастика "Велбъжд" Кюстендил участваха на тест за определяне състава на "Олимпийското звено". Домакин на състезанието бе спортен клуб "Илияна".

Треньорският съвет на клуба избра Кристина Гоцева да представя кюстендилската школа при родените 2002 година. Две гимнастички ще участват при родените 2000 година- Надежда Георгиева и Андреа Валентинова. При родените 1999 г., клуб "Велбъжд" представя като олимпийски надежди- Ивана Карамфилова и Надя Страхилова.

От миналата година в "Олимпийското звено" е Андреа Карамфилова, при родените 2001 година и тя ще се включи директно във втория кръг от тестирането, на 27- ми септември. "Очакваме в следващите дни и оценките за представянето на 5- те момичета, за да видим дали са допуснати до втория кръг. Треньори на гимнастичките са Валя Машова и Ася Петрова", каза за Дарик президентът на кюстендилския клуб Блага Шишкова.

Тестирането става с 3 изпита- съчетание без уред и с уред; техника с уреда; тестове за качества по нормативи.

Екипът на Дарик- Кюстендил честити рождения ден на президентът на клуба по художествена гимнастика "Велбъжд" Блага Шишкова. Пожеланията са за много здраве, верни другари и само хубави емоции!