Две дузпи лишиха от победа Велбъжд в Сандански
Две дузпи лишиха от победа Велбъжд в Сандански / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

"Велбъжд" си тръгна с 1, а можеше и с 3 точки от Сандански, след 2:2 срещу "Вихрен". Домакините изравниха резултата, след дузпа в 87- та минута. Те поведоха с наказателен удар през първото полувреме, като отсъждането на главния съдия бе дълго оспорвано от футболистите и щаба на гостите.
"Велбъжд" обърна резултата до 1:2, след попадения на Михаел Кисьов, едното също от дузпа. Кюстендилци играха от 70- та минута с човек по- малко, след като Адриян Бачовски получи червен картон. Той ще пропусне и предстоящото дерби с ЦСКА на стадион "Осогово".
Двубоят с червените, засега остава в обичайния час- 15 ч., като от община Кюстендил и РУ- Кюстендил вече са начертали необходимите мерки за сигурност.
ЦСКА разби "Ботев"- Ихтиман с 11:0! Победа и за вторият в класирането в ЮЗ "В" група, "Витоша"- Бистрица се наложи като гост на "Пирин" Гоце Делчев с 0:3. "Миньор"- Перник се наложи като гост над последния "Балкан"- Варвара с 0:1.
Първи пролетен успех и за футболният "Германея", който се наложи с 2:1 над "Чепинец"- Велинград. "Беласица" се разправи с "Чико"- Бяга с 5:0. "Рилски спортист" отстъпи пред "София 2010- Царско село" с 0:2.
ЦСКА води Югозападната "В" група, без загубена точка до момента- 60 т. "Витоша"- Бистрица има 52, а "Сливнишки герой"- 41 и мач по- малко, след като двубоя им със "Септември" бе отложен.
"Велбъжд" се изкачи още едно място нагоре в класирането и вече е на 9- та позиция с 22 точки.
"Германея" остана пред "Царско село", като има 15 т. за 15- то си място. След отбора от Сапарева баня са "Царско село" с 12 и "Балкан"- Варвара със 7 точки.