Драматични избори в дупнишки села, кметове са избрани с един глас преднина
Драматични избори в дупнишки села, кметове са избрани с един глас преднина / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Само 1 глас реши изборите за кмет в две от дупнишките села Дяково и Блатино. Два гласа е разликата между кандидатите на балотажите в Самораново и Палатово.

За кмет на Дяково е избрана Росица Илиева от БДЦ със 101 гласа. Здравка Тонева от ГЕРБ получава 100 гласа. Недействителната бюлетина е само 1 за победителката.

Независимият кандидат Димитър Дудин печели вота в Блатино с 55 бюлетини срещу 54 за опонента му Ботьо Дончев от ГЕРБ. Няма недействителни бюлетини.

Райна Александрова от Реформаторски блок е новият кмет на Самораново, за нея са дали подкрепата си 412 жители. Други 410 са гласували за издигнатия от ИК Михаил Севдин. Недействителните бюлетини са 1 за Александрова и 2 за Севдин.

Христо Костадинов от БСП победи на изборите за кмет на Палатово с 46 гласа или два повече от Енчо Михалков от ГЕРБ. Няма недействителни бюлетини.

Оспорвана беше битката за кмет и на село Джерман, където печели Ангел Цветков от ГЕРБ с 376 гласа. Борислав Тасков от БСП има 360 гласа или 16 по- малко.

Мариана Димитрова от Народен съюз печели категорично вота в село Крайници. За кметската й кандидатура са гласували 522 жители или 61 ,92%. Емил Станкев от ГЕРБ е подкрепен от 321 души.

Народен съюз печели кметския вот и в Червен брег, където кандидатът Силвия Тодорова получава 260 гласа или 6 повече от другия претендент Темелко Мазников от "Движение 21".

Кмет на село Яхиново ще бъде Софка Скоклева от ГЕРБ с 513 гласа или 51, 61%. Бойко Христов от БСП получи 481 бюлетини.

Тополница отново ще се управлява от Ананий Ангарев от БСП, който получи 48 гласа. 8 души по- малко или 40 подкрепиха Валентина Зашева от ГЕРБ.