Депутатът Кирил Калфин с ангажименти към жителите на община Бобошево
Депутатът Кирил Калфин с ангажименти към жителите на община Бобошево / ПП ГЕРБ- Кюстендил

Народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин проведе приемен ден в община Бобошево. На приемната присъства лидерът на структурата Гергана Виделова, както и организационният секретар Даниела Стоянова. Пред депутата, гражданите поставиха редица интересуващи ги въпроси, както от личен, така и от обществен характер. Жители на с. Слатино се оплакаха от липсата на своевременно събиране и извозване на битовите отпадъци. Те изказаха възмущението си от факта, че камионът, извозващ отпадъците, минава само веднъж на две седмици. Като недопустимо и крайно
недостатъчно за нуждите на най- многолюдното село в общината, го определиха те. Оплаквания бяха направени и относно осветлението в с. Слатино. Въпреки че уличните лампи са били подменени преди 2-3 години с енергоспестяващи такива, сега светят само през една, а останалите са изключени, алармираха гражданите. Депутатът от ГЕРБ пое ангажимент да проучи въпроса и да съдейства с каквото е възможно.

Депутатът Кирил Калфин с ангажименти към жителите на община Бобошево
netinfo

Жители от Бобошево благодариха на Калфин за спазеното от него обещание, поето на предишна приемна. Тогава народният представител обеща да съдейства за организирането на мобилна приемна в града с представител на ТП на НОИ - Кюстендил. Такава е била проведена в края на месец март и на нея гражданите са имали възможност да поставят и да получат отговори на редица интересуващи ги въпроси. На 28 април ще се състои нова мобилна приемна на НОИ в Бобошево.

По време на приемния ден стана ясно, че вече са осигурени и средства от ПУДООС за озеленяване на тревните площи в детската градина в Бобошево. Те са в размер на 5 000 лв., а въпросът е бил поставен по-рано и пред ръководството на ГЕРБ - Бобошево. Преди около две години, отново при правителството на ГЕРБ, от програмата бе финансирано и изграждането на нова детска площадка в града, която бе на стойност 10 000 лв.

Председателят на ГЕРБ - Бобошево Гергана Виделова пък обяви, че освен учредената преди два месеца младежка структура на ГЕРБ, предстои в най-скоро време да бъде създадена и структура на Жени - ГЕРБ в общината.