/ netinfo
На 29, 30 и 31.03.2017 година Консултативният съвет за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства към Регионално управление на образованието – Кюстендил, със съдействието на община Кюстендил организира Дни на отворените врати по график за училищата от община Кюстендил.
Целта на Дните на отворени врати е всяко училище от община Кюстендил да запознае родителите на учениците и децата с условията, които предлага, материалната база и постиженията на учениците в съответното училище.

На 31.03.2017 год. от 14.30 часа в ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ – Кюстендил ще се проведе и работна среща на членовете на Консултативния съвет към РУО – Кюстендил за реализиране на целите на Стратегията за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. В работната среща ще вземат участие експерти от РУО – Кюстендил, представители от община Кюстендил, директори на училища и детски градини от област Кюстендил, представители на неправителствени организации.
На работната среща ще се обсъдят предстоящи дейности по изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.