Д-р Велка Войнова: Ресторант Чешмето е в много лошо хигиенно състояние
Д-р Велка Войнова: Ресторант Чешмето е в много лошо хигиенно състояние / Дарик- Кюстендил, архив
Д-р Велка Войнова са проверката в ресторант "Чешмето"
67624
Д-р Велка Войнова са проверката в ресторант "Чешмето"
  • Д-р Велка Войнова са проверката в ресторант "Чешмето"

Много лошо хигиенно състояние на ресторант "Чешмето" , установяват инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните, при планиран официален контрол през тази седмица.
"Като казвам много лошо ,имам предвид замърсени съдове, храни, които са изоставени, не са изхвърлени на определените за целта места, замърсен под, не на място разположени уреди за почистване и дезинфекция, миещи средства.Установиха се пропуски във воденето на документацията , като например следене на температурата в хладилните съоръжения, които са отразявани до 14 октомври, при положение, че трябва ежедневно в най- пиковите моменти температурите да се записват. Да не говорим за това, че не е воден дневникът за здравословното състояние на персонала. Ще бъде връчено предписание с най- кратки срокове ,ще бъде връчен акт на собственика за установяване на административно нарушение. Наказателното постановление е за сумата от 1 000 до 2 000 лв.", коментира пред Дарик началникът на отдел "Контрол на храните" д- р Велка Войнова.
След изтичане на 3- дневният срок за възражение на акта, когато директорът на ОДБХ- Кюстендил д- р Първан Дангов събере цялата документация по случая ще се произнесе по акта, към момента не е взето решение за затваряне на "Чешмето", каза още д- р Велка Войнова.
След отстраняване на несъответствията и проверки от страна на инспекторите, затвореното заведение "Орлово гнездо" отново работи.