Д-р Ибришимов: Нито една реформа не им се получи на управляващите
Д-р Ибришимов: Нито една реформа не им се получи на управляващите / Личен архив

Депутатът от БСП Лява България д-р Иван Ибришимов коментира, че след 12- месечното управление на ГЕРБ хората са още по-бедни, а в държавата липсва икономическа стабилност. Като връх на цинизма от страна на правителството, д-р Ибришимов посочи раздадените 300 милиона лева на министерства за заплати и бонуси на персонала, докато пред Народното събрание и във всички градове в страната течеше протеста на майките за детските надбавки.

"Новият дълг от 5 милиарда лева съвсем дестабилизира националната икономика. В следствие на това бизнесът се чувства несигурен, а от там и инвестициите намаляват. Обявените реформи в образованието обричат малките държавни и общински училища. 30-те процента от средствата за държавните и общински учебни заведения ще бъдат дадени на частните. Какво да правят в малките населени места, където няма частни училища? Къде да отидат да учат тези деца, след като родителите им нямат пари да ги пратят в частни?", пита д-р Ибришимов.

Според депутатът, истинска катастрофа е и пенсионната реформа, която правителството направи през 2015 година. „Промените вдигат възрастта и стажа за пенсиониране. При невъзможност човек да ги натрупа, предвид сивия сектор в икономиката ни, трябва да работи 46 години, без да е прекъсвал и ден. Това е пълен абсурд", категоричен е депутатът от Кюстендилска област. Д- р Ибришимов заяви оше, че здравната реформа ни обрича на геноцид. Бедните остават без медицински грижи.
Групата на социалистите в парламента ще проведе консултации за вот на недоверие към правителството.