дупница
дупница / Дарик- Кюстендил

Благотворителна инициатива започва от 21 ноември в италианския град Ро. Там в българския магазин, желаещите да се включат ще могат да оставят своите дарения - топли зимни дрехи /нови или употребявани, но запазени/ за деца от Дупница и околностите. Даренията ще се събират до 1 декември. Дрехите трябва да са опаковани в пликове, а дарителите да поискат етикет и да го залепят на пакета. Местна транспортна фирма се включва в кампанията, като осигурява превозването на даренията до Дупница. От своя страна доброволци от Дупница, тук на място ще разпределят дрехите, като предварително ще бъдат определени нуждаещите се семейства, с помощта на директори на училища, учители и социални работници.
“На Коледа, казват, се случват чудеса. Ние не можем да правим чудеса, но можем да опитаме, доколкото ни позволяват силите, да направим света около нас с една идея по-добър. Понякога е достатъчно да се обърнем към хората, лишени от това, което ние имаме, да им протегнем ръка и да ги стоплим със съпричастност в навечерието на Коледа. Имахме щастието да се "намерим" и да се обединим в името на една добра кауза. Посвещаваме благотворителната акция “Споделена топлина” на децата от социално слаби семейства в Дупница и региона, които имат нужда от запазени и топли зимни дрехи.
На място в Дупница пък продължава благотворителната инициатива „Споделената зима е топла“ за даряване на топли зимни връхни дрехи, шалове, шапки и обувки. Можете да оставите вашите дарения в ГУМ на първи етаж в специална кутия, а доброволците ще „облекат“ дърветета в ЦГЧ, така, че нуждаещите се дупничани ще могат да си вземат връхни дрехи за студените зимни дни.