Безплатна правна информация в Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" Кюстендил

41 000 посещения в Регионалната библиотека в Кюстендил през 2011 г.
41 000 посещения в Регионалната библиотека в Кюстендил през 2011 г. / Иво Кирилов, Дарик радио
Нова полезна услуга предоставя Регионалната библиотека на гражданите на Кюстендил и областта.  Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатно правна информация относно правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие.
 
Изправени сте пред правен казус, който трябва да разрешите? Но не знаете от къде да започнете? Нямате средства за скъпи юридически консултации? Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" Кюстендил  ще Ви насочи как да се справите с юридическите проблеми, които имате.
 
Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация Глобални библиотеки – България, и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.
 
Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на :
libkn@abv.bg
както и на място в библиотека. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.
В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.