/ БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ
Предприемат се аварийни дейности за укрепване на ската при 27-ми км на път ІІІ-107 Пастра-Рилски манастир, информират от АПИ.

Оранжев код за опасно време в Кюстендилска област

Причина за срутването на скалната маса снощи са дъждове, които паднаха в района, продължаващи и през деня, както и започналите срутищни процеси от интензивното снеготопене и обилните валежи през март и април т. г., довели до значително преовлажняване на терени с голям наклон в близост до пътя.

Геолози са извършили оглед на участъка и е изготвено геотехническо становище. В него са препоръчани дейности за стабилизиране на участъците. Те предвиждат в краткосрочен план да бъдат предприети аварийни работи за възстановяване на движението по целия габарит на пътното платно, премахване на скални блокове и дървета от откосите, временно обмрежване на откосите и разчистване на пътното платно.

Виктор Янев: Бурята активира отново свлачището на пътя за Рилски манастир, наводнени мазета в Кюстендил

Пътуването по третокласния път е безопасно.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведеното ограничение на скоростта – до 40 км/ч, тъй като в участък с дължина 250 метра движението се извършва в една лента.
АПИ