Читалище Братство
Читалище Братство / netinfo
80- годишнината от рождението на поета Биньо Иванов ще бъде отбелязана на 16 януари 2019 г. /сряда/, от 11 ч. в синята зала на читалище "Братство 1869"- Кюстендил. Близки и приятели ще припомнят и разкажат за срещите си с твореца, ще бъдат прочетени и стихове.

Ще бъде даден старт и на XIII Национален конкурс за поезия "Бинъо Иванов 2019". Литературният конкурс е ежегоден и се провежда през месец май, под патронажа на кмета на Община Кюстендил. В него могат да участват автори от цялата страна. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

Творбите / до три непубликувани стихотворения, в четири екземпляра / трябва да бъдат изпратени най-късно до 25 април 2019 г. на следния адрес:
2500 гр. Кюстендил, ул. “Патриарх Евтимий” 11, Читалище „Братство 1869” /за литературния конкурс/ или по електронната поща на адрес: chitalishte@bratstvokn.org като прикачен файл във формат doc или pdf.