13- годишните момичета на волейболния Велбъжд се класираха за зоналния турнир
13- годишните момичета на волейболния Велбъжд се класираха за зоналния турнир / Дарик- Кюстендил

Отборът на „Велбъжд", момичета до 13 години се класира за зоновия турнир, след като завърши на 3- то място на регионалния турнир в зала "Осогово". Първото място заслужи тимът на „Пирин"- Разлог, а втори е тимът на "Етрополе".
В първата среща кюстендилки победиха категорично с 2:0 гейма състава на Горна Малина. "Велбъжд" отстъпи пред „Пирин"- Разлог с 2:1 гейма, след оспорвана игра.
„Момичетата играха много добре, но имат малко отборни тренировки. Заради смените в училище, провеждат тренировки в различно време, а това се отразява на играта им като отбор. Имат голям потенциал", сподели техният треньор Йорданка Василева.
Състав: Тодорка Любенова, Паола Велинова, Харитина Стоянова, Теа Иванова, Мария Тодорова, Ая Ночева, Василена Гъркова, Рая Райчева, Адел Ангелова, Ани Георгиева, Мая Ангелова и Памела Благоева.
Девойките старша възраст на „Велбъжд", които водят в зоновата си група, след първия турнир през 2014 г. се подготвят за втория, който ще бъде в Разлог на 13-14 март.
Момчетата на „Велбъжд" ще участват в регионален турнир, на 21-22 март в Ихтиман. Областните ученически игри по волейбол за 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас ще се проведат в зала „Осогово", на 17 и 19 март.