Звено Документи за самоличност на полицията - с пълно работно време
Звено Документи за самоличност на полицията - с пълно работно време / DarikNews, архив

С пълно работно време днес и в деня на националния референдум утре работи звено "Български документи за самоличност". Създадена е необходимата организация гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас, съобщават от ОД на МВР в Хасково.

Процедурата по вече подадени заявления за нова лична карта ще бъде ускорена, както и при издаване на удостоверение за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. За издаване на удостоверения гражданите могат лично да подадат искане до 17 ч. на 27 януари в областната дирекция на МВР-Хасково. Те се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта. Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, уточняват от полицията.

Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Документът служи само пред секционната избирателна комисия и е валиден единствено за деня на референдума.