съд
съд / Снимка: Дарик, архив
По искане на Районна прокуратура - Свиленград 48-годишна жена беше оставена в ареста за измама за близо 507 000 лв., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Районната прокуратура привлече като обвиняема Л.Б., на 48 г., за това, че в условията на продължавано престъпление, за периода от 7 декември 2015 г. до 04 декември 2017 г. в Свиленград е заблудила жена и с това ѝ причинила имотна вреда в размер на 506 914.60 лева, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Арестуваха двама мъже и две жени за разпространение на хероин в Хасково (СНИМКИ)


До момента е установено, че за горепосочения период обвиняемата Л. Б. обещавала на пострадалата жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така Л.Б. получила по банковите си сметки различни парични суми от пострадалата, всичко в общ размер на 506 914.60 лева, но не е закупувала с тях земеделски площи. Пострадалата е подала сигнал в полицията и е образувано досъдебно производство. До момента Л.Б. е била осъждана за измами.

Сгащиха крадец при опит да обере дом с предварително подготвен ключ

По искане на Районна прокуратура - Свиленград съдът е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Л.Б. За воденото досъдебно производство е уведомена Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. До момента парите не са възстановени.