Зам.-министър И. Ценов: Нямаме детективи, за да разследваме черното тото
Зам.-министър И. Ценов: Нямаме детективи, за да разследваме черното тото / netinfo

Спортното министерство не разполага с ресурс и детективи, с които да разследва сигналите за черно тото. Това е приоритет на футболната централа и прокуратурата, която вече е сезирана. Така зам.--министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов коментира проблема с нелегалните залози в интернет и договарянето на спортни срещи.

Ценов бе в Хасково за 40-годишния юбилей на Спортно училище "Стефан Караджа". Той бе категоричен, че в министерството не са получавани конкретни сигнали, а цялата информация достигаща до него и колегите му се базира на слухове. Ценов подчерта, че в министерството не е постъпвал конкретен сигнал и за проблема с безвъзмездното ползване на общинските спортни бази от спортните клубове в Хасково.

Както Дарик информира с решение на Административен съд в града ползването без заплащане на такси бе обявено за незаконосъобразно. Проблемът го има и в други градове, но нашумя в Хасково. Законови промени не са невъзможни, но те изискват определено време, допълни зам.-министърът. Той  даде пример със  София, където общината не може да си позволи безвъзмездно отдаване, тъй като клубовете са много и би се получило облагодетелстване на едни за сметка на други.