/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняеми по бързо производство турския гражданин И. Й., /48 г./ за превеждането през граница през ГКПП "Капитан Андреево" на 20 септември на негов сънародник, съобщиха от прокуратурата. Трафикът бил осъществен с лек автомобил.

Установено е било, че живеещият в Белгия И. Й. по време на гостуване в Истанбул се запознал с турския гражданин Е.К., който го помолил да го вземе за Белгия. Е.К. обяснил на И.Й., че няма необходимите документи, за да напусне легално Турция, но жена му живеела в Белгия и той имал огромно желание да отиде при нея. Обвиняемият И. Й. се съгласил да го закара срещу сумата от 5 000 евро, която следвало да получил при пристигането там.

Шофьорът укрил пътника в специално пригоден тайник с кухина зад задната седалка, но граничните полицаи на ГКПП "Капитан Андреево" открили нелегалния чужд гражданин.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват действия по разследването. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, уточняват от държавното обвинение.