Юлиян Семерджиев с дебют в битката за кметския стол на Димитровград
Юлиян Семерджиев с дебют в битката за кметския стол на Димитровград / Личен архив

Юрисконсултът на ТЕЦ-а в Димитровград Юлиян Семерджиев ще дебютира в битката за кметския стол в общината. Кандидатурата му за предстоящите местни избори издигат от Български демократичен център (БДЦ), бившата партия "Лидер". Номинацията му е била излъчена на общинска конференция и вече е утвърдена официално утвърдена от националното ръководство, потвърди Юлиян Семерджиев.

Ще участваме в изборите за местна власт самостоятелно, без да влизаме в коалиции, като ще се явим с листа за общински съветници и кандидати за кметове в 12 от селата на общината и Меричлери, информира Юлиян Семерджиев. Той ще бъде и водач на листата, която вече е утвърдена, но ще бъде оповестена на по-късен етап. Има лекари, учители, инженери, хора от бизнеса. Залагаме на експертното начало и това са хора, които си разбират от работата, каза още Юлиян Семерджиев.

Сред кандидатите за кметове на населените места фигурират настоящи, както и бивши, има и съвсем нови лица, разказа той. Целта ни, освен кметското място, е да имаме сериозно представителство в селата, както и да сме трета сила с достатъчно съветници в местния парламент, за да формираме своя група и да можем да влияем реално на местните политики, посочи Юлиян Семерджиев. По думите му, ще водят позитивна кампания и се заявяват, като алтернатива. Този мандат се уморихме от толкова много политиканстване, което не води до нищо добро за общината, затова в програмата си ще заложим на реални мерки и експертното начало, коментира Юлиян Семерджиев.

Той е втори мандат общински съветник и към момента- председател на комисията за предотвратяване конфликт на интереси. Областен координатор е на БДЦ. На два пъти е бил и кандидат за народен представител. Почти 15 г. работи, като юрисконсулт в ТЕЦ-а. Завършил е право. Семеен, с 8-годишен син.