“Ъпсурт”, Павел и Венци, състезания и въздушна акробатика за празниците на Хасково
“Ъпсурт”, Павел и Венци, състезания и въздушна акробатика за празниците на Хасково / DarikNews.bg, Архив

Богата на разнообразни събития е програмата с днешна дата за празниците на Хасково.

В 9.30 ч. на паркинг „Аида“ стартира състезание по приложно колоездене. Час по-късно, в 10.30 ч. на пл. „Свобода“ за първи път ще сее проведе детско шоу за участници до 16 години „Хасково има талант“. Ще се включат формациите от „Младежки център“: Хор „Орфей“, ДВГ „Орфейче“, БШ „Алегро“, ДТА „Южняче“ и Мажоретен състав.

Изложба „Занаятите в Хасково от края на 19-и и началото на 20-и век“ ще бъде открита от 11.30 ч. в регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

В 16.00 ч. на пл. „Свобода“ програмата за празниците на Хасково продължава със състезание „Воля за спорт“.

В 17.00 ч. в зала „Хасково“ е премиерата на том 6 на сборник „Тракия“, съставен от: Димитър Шалапатов, Стоян Райчевски, Тодор Коларов, д-р Красимира Узунова, доц. д-р Георги Граматиков, проф. Камен Гаренов, Станислав Станилов и др.

Час по-късно- в 18 ч., ДКТ „Иван Димов“ ще е домакин на концерт на Камерен оркестър-Хасково.

В 19.00 ч. на сцената на пл.„Свобода“ ще се представи хасковската балетна формация „Рона“. Половин час по-късно, в 19.30 ч., пак там, ще е един от акцентите в днешния празничен хасковски афиш- канетикс, въздушна акробатика със Сирма Добрева.

 

Програмата с днешна дата завършва с два концерта на площад „Свобода“- от 20 ч. на Павел и Венци и от 21.00 ч.- на група “Ъпсурт” с балет „Нова“, Мария Драгнева и DJ Cass.