Водната кула на Димитровград- в центъра на модерно кръгово?
Водната кула на Димитровград- в центъра на модерно кръгово? / DarikNews, архив
Водната кула на Димитровград- в центъра на модерно кръгово?
52229
Водната кула на Димитровград- в центъра на модерно кръгово?
  • Водната кула на Димитровград- в центъра на модерно кръгово?

Съвсем ново, модерно и с европейски вид пътно съоръжение, център на което да бъде съществуващата и сочена, като един от символите на града Водната кула, планира община Димитровград. Това съобщи архитектът й Томи Томов. Вариантът е бил обсъден от разширен състав на експертния съвет в общината, отхвърлил представените от проектантите три проекта. Изработването на четвърти в най-кратки срокове им е било възложено от съвета, обясни арх. Томов. Той би улеснил автомобилния трафик и ще реши проблемите с организацията на движение в тази невралгична точка, коментира той.

Водната кула на Димитровград в центъра на модерно кръгово
netinfo

Поводът за заседанието бе изграждането на нов жп надлез на бул. "3 март", което се налага във връзка с реконструкцията на железния път. Това води до големи промени и реорганизация на движението, тъй като жп линията на практика разделя централната част на града на две части, а надлезът е единствената пътна връзка в този участък, коментира арх. Томи Томов.

От западния край на новия надлез се предвижда и изграждане на подлез, тъй като жп отсечката през града ще бъде отделена с шумоизолиращи стени, което ще направи невъзможно пресичането й, обясни арх. Томов.

Предстои след като проектантите приключат работа по новия вариант да бъде представен отново в експертния съвет, а при одобрението му- подложен на обществено обсъждане и внесен в Общинския съвет, каза още арх. Томов. Чуйте го в звуковия файл.