Ваканцията се удължава до петък, грипа се увеличава
Ваканцията се удължава до петък, грипа се увеличава / netinfo
До петък е удължена грипната ваканция за учениците в общините Хасково, Димитровград, Симеоновград и Тополовград. Неучебна ще е седмицата и за децата от помощно училище „П.Р. Славейков” в Харманли, както и за възпитаниците на Оздравителния икономически техникум в Минерални бани.

Решението взе на заседание днес Областната комисия по грип и ОРЗ. Според данните разгледани на срещата заболеваемостта в региона се увеличава. Към днешна дата цифрите сочат брой заболели значително надхвърлящ епидемичния- 600 на 10000 души население.

Изключително голям е броя на боледуващите деца. Препълнено с пациенти е детско отделение, което въпреки единия етаж, който разполага заради продължаващия ремонт лекува 52 деца.

Завеждащият отделението д-р Атанас Паунов отправи призив към семейните лекари да изпращат пациенти с предписание за хоспитализация само при изключително лоши показатели.

В сила до петък остават и ограничителните мерки за всички болични заведения. Забранени са свижданията, детските и женски консултации. Спрени са плановите операции и имунизациите.

Следващото заседание на Областната комисия по грип и ОРЗ ще е в петък.