В Димитровград награждават ученици за най-добър читателски дневник
В Димитровград награждават ученици за най-добър читателски дневник / DarikNews, архив
В Димитровград награждават ученици за най-добър читателски дневник
63295
В Димитровград награждават ученици за най-добър читателски дневник
  • В Димитровград награждават ученици за най-добър читателски дневник

Победителите от ученическия конкурс за най-добър читателски дневник в Димитровград ще бъдат обявени от 14 ч. днес в библиотеката. ГБ „Пеньо Пенев” и общината са организатори на конкурса, в който се включиха над 100 деца  от 2 до 8 клас включително. В две възрастови групи- 2-4 клас и 5-8 клас ще получат награди победителите днес, обяви главният експерт на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми” Антоанета Шаркова. Любопитна подробност е, че цели класове са се включили в състезанието за най-добър читателски дневник, коментира тя.

Още един ученически конкурс, свързан с 60-годишнината на библиотека „Пеньо Пенев” и Седмицата на детската книга бе обявен в Димитровград- за най-добра илюстрация по българска приказка. Над 70 са участниците в него, а победителите ще бъдат обявени на 16 април, от 14 ч., отново в читалнята на библиотеката, съобщи още Антоанета Шаркова.

В ход е и подготовката за шестото издание на традиционното вече за професионалната гимназия по химични и хранителни технологии дефиле „Избрано от магията на химията”. Тази година то ще бъде на 17 април и ще участват 4 отбора- от основните училища „Алеко Константинов”, „Васил Левски”, село Ябълково, „Пенчо Славейков” и „Св. Св. Кирил и Методий”, информира Антоанета Шаркова.

В края на април танцов ансамбъл „Звездица” и възпитаници на профил „Музика” от СОУ „Васил Левски” ще гостуват в Турция, където ще се включат във фестивала в Кешан и този в Истанбул по повод Деня на детето там 23 април, съобщи още Антоанета Шаркова. Чуйте я с подробностите в звуковия файл.