/ Агенция "Митници"
Голямо количество тютюневи изделия и неистински бандероли с надписи на Украйна и Беларус бяха унищожени при две процедури под контрола на Териториална дирекция "Южна морска", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

При една от процедурите бяха унищожени и стоки с изображения на световноизвестни марки, за които правопритежателите са потвърдили, че са фалшиви. 6 006 000 чужди бандероли, предназначени за облепване на акцизни стоки, бяха унищожени чрез механично нарязване на 3 септември под контрола на ТД "Южна морска".

При същата процедура бяха унищожени още 23 132 текстилни изделия, обувки, парфюми и емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми с лога на известни марки. Стоките са открити през настоящата година при митнически проверки на превозни средства и пътници, влизащи в страната от Турция през ГКПП "Капитан Андреево".

Откриха канабис за над 20 хил. лв. в резервната гума на автомобил на „Капитан Андреево“

Една част от унищожените 3 816 000 бандероли, предназначени за облепване на бутилки с алкохол, са били с надписи на Република Украйна. Те са открити при митническа проверка на "Капитан Андреево" в товарен автомобил пристигнал на пункта през октомври 2018 година на път от Турция за Украйна.

При проверка на камиона митническите служители откриват между кашоните с товар - сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол.

Агенция "Митници"

Друга част - 2 190 000 акцизни бандероли с надписи на Беларус са открити през 2017 г. в тайник на товарен автомобил, пътуващ към Беларус от Турция. При друга процедура  под контрола на ТД "Южна морска", са унищожени 5 564 960 къса контрабандни цигари, 48 000 филтри за цигари, 1053 кг тютюн за наргиле и нарязан тютюн за пушене, както и 2037 пури, пурети и опаковки.

Тютюневите изделия без български акцизен бандерол  от различни марки са открити при щателни митнически проверки на ГКПП Капитан Андреево. Една част от акцизните стоки са били укрити, най-често във фабричните кухини на превозни средства, а друга част са задържани от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.