Удвояват капитала на хасковската болница, общинският дял се топи?
Удвояват капитала на хасковската болница, общинският дял се топи? / netinfo
Близо 3 милиона и 100 хиляди лева загуби за 2007 година отчита хасковската Многопрофилна болница, от тях почти 1 милион и 700 хиляди лева са натрупани през миналата година, останалите са стари задължения. Годишният финансов отчет на болницата ще бъде одобрен на насрочено за 30 юли общо събрание на акционерите. Според дневния ред на събранието, капиталът на дружеството ще бъде почти удвоен. В резултат на това държавата ще увеличи собствеността си до 74,92 на сто, а Община Хасково, която сега притежава 16,82% от акциите ще остане с дял от 8,61%. Представителят на Община Хасково в общото събрание на акционерите на болницата да гласува против по всички точки в дневния ред, реши на днешното си заседание местният парламент.

Четири детски градини и четири ясли в града ще бъдат преобразувани в обединени детски заведения, решиха още общинските съветници. При съмнения за занижена застрахователна оценка на автомобил, според актуализираната днес Наредба за местните данъци и такси, купувачът вече ще бъдат задължени да представи удостоверение от втори застраховател.

Със званието “Почетен гражданин на Хасково” ще бъде удостоена доктор Ирина Караманова, управител на белодробния диспансер.