/ БТА
Състав на Окръжния съд в Хасково отказа да измени мярката за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвинен за трафик на 47,920 кг марихуана и 3,340 кг кокаин на обща обща стойност 1 751 280 лв. през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от съда.

Случаят е от 10 февруари тази година на пункта с Турция, където митничари откриха в тайник на микробус наркотиците. Единият от първоначално обвинените и оставени в ареста трима български граждани, Митко Каварджиев (35 г.), е поискал по-лека мярка за процесуална принуда.

Съдът остави в ареста обвинения за трафик на кокаин през ГКПП „Капитан Андреево“ българин

Магистратите обаче смятат, че въпреки наличието на данни за местоживеене, семейно положение и трудова ангажираност на обвиняемия, те не сочат на трайна установеност към определено населено място и като такива предпоставят неправомерно поведение от страна на обвиняемия към воденото срещу него наказателно производство.

Видно от справката за задгранични пътувания, Каварджиев многократно е напускал пределите на страната, са мотивите на съда. Определението подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА