/ в. Старият мост /архив/
Хасковлията който бе осъден, че е блъснал ченге от Криминална полиция и потроши колата на шефа на полицията в Хасково, Ангел Цанков, е имал възможност да предотврати събитията. Това казва в мотивите си Окръжния съд, който през ноември постанови 4.6 години затвор за Станимир Цветков.

4.6 г затвор за рецидивист блъснал с кола ченге от Криминална в Хасково

Мотивите за присъдата бяха оповестени днес. Случаят, както Дарик радио съобщи, се разигра в Свиленград преди 2 години по време на полицейска операция. Тогава криминалисти от Хасково арестуваха 33-годишния Станимир Цветков, в който бяха намерени наркотици.

Водачът на полицейския автомобил Ангел Цанков, директор на ОД на МВР Хасково, е нямал техническа възможност да предотврати настъпването на произшествието, тъй като в момента на удара е бил спрял, казват още съдиите.

Прегазил полицай в акция край Свиленград, остава с парична гаранция

Магистратите не са приели тезата на подсъдимия, че не е разбрал, че е спрян за проверка от полицаи. Цветков твърди, че не е разбрал, защото били цивилни. Съдиите пишат, че пострадалия служител на Криминална полиция е вдигнал полицейска значка и служебно оръжие, с отправяне на предупреждение „Полиция! Стой!, въпреки че всичко е станало за секунди“.

Станимир Цветков обаче е потеглил с автомобила си. Освен това в хода на съдебното дело е станало ясно, че блъснатия оперативен работник от Криминална полиция се е срещал няколко пъти преди това с Цветков по повод на оперативни действия, свързани с дрога.

Колата на областния МВР-шеф блъсната при екшъна край Свиленград

За съда няма спор, че предприемането на маневрата от Станимир Цветков е извършено единствено с цел да избяга от мястото, тъй като в този момент той ясно си е дал сметка, че при евентуална полицейска проверка ще се установи наличието на придобитото и държано от него наркотично вещество.

През ноември, когато бе делото Станимир Цветков заяви, че се признава се за виновен. След това се разплака в залата. По непотвърдена информация, от прокуратурата протестират присъдата на Окръжен съд-Хасково.