Служител от комисията “Петканов” в Хасково е бил заплашван
Служител от комисията “Петканов” в Хасково е бил заплашван / netinfo

Разследван от комисията “Петканов” мъж е заплашвал единия от инспекторите, работещи по преписка срещу него, научи Дарик. 38-годишният мъж е изразил недоволсто от това, че е проверяван, като избухването му е преминало само с размяна на реплики. За случая пред Дарик потвърди шефът на комисията в Хасково Иван Жеков.

За година и половина реална работа комисията е внесла 4 дела за отнемане – две от тях са в Хасково, едно в Кърджали и едно в Стара Загора. Имуществата, които са обезпечени по тези четири дела са на стойност 2 347 561 лева, но внесените искове са на по-висока стойност, съобщи Жеков.

Делото в Кърджали е срещу Ердажн Рашид – Роко, като имотите му, по които е наложен запор, са на стойност 1 625 493 лева. В Стара Загора делото е срещу циганин, занимаващ се с проституция в Чехия и в България. Едното дело в Хасково е срещу Боян Ников от Димитровград, по прякор Боян-Дългия, за когото се твърди, че се е занимавал с рекет.

Комисията е приключила още две производства, срещу лица, чиито наказателни дела обаче още не са приключили. Едва когато излязат присъди комисията може да внесе искания за отнемане на имущество.