/ iStock/Getty Images
Специализирани операции по противодействие на контрабандата и разпространението на безакцизни стоки проведоха полицаи от управленията в Хасково, Харманли и Свиленград, съобщиха от полицията.

Иззеха стоки с лого на защитени марки в Хасково

На платно „Вход за автомобили и автобуси“ на “Капитан Андреево“, икономическите полицаи са проверили автобус „Мерцедес“, пътуващ от Турция за Румъния.

Полицаи от Хасково иззеха 20 760 къса безакцизни цигари

В хода на проверката са намерени 1600 къса безакцизни цигари, 420 артикула с лого на защитени марки без разрешение на правопритежателя и 282 парфюма. Установено е, че папиросите са притежание на 50-годишен пътник, а дрехите и парфюмите на 19-годишно момче от Турция.

Иззеха безакцизни цигари и стоки с лого на защитени марки

Стоката е иззета с митническа разписка. По същото време на АМ “Марица“, полицаи от Харманли са проверили автомобил Алфа "Ромео“, шофиран от 28-годишен мъж.

Иззеха цигари и тютюн без бандерол в Хасковско

В колата са открити 400 къса цигари без бандерол. Торба с килограм нарязан тютюн пък са иззели териториалните полицаи от хасковското управление при проверка на дом на улица „Акация“. По случаите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.