МБАЛ - Хасково с двама шефове до Общото събрание
МБАЛ - Хасково с двама шефове до Общото събрание / Dariknews.bg, архив
С двама нови членове от днес е бордът на директорите на МБАЛ Хасково, научи Дарик. На извънредно общо събрание днес, продължило близо 5 часа, е взето решение в управителното тяло да влязат  - доктор Владимир Гончев /бивш шеф на бившето РЦЗ в Хасково/ и Симеон Пачеманов.

Последният е известен най-вече с това,че притежава едно от големите кафенета в центъра на Хасково. Но и той има опит в болничната дейност. В периода 2009-2012 година Пачеманов е отговарял по административно-стопанската част в болницата. Тоест движел е въпросите свързани с ремонти в здравното заведение. По непотвърдена информация двете нови имена в директорския борд на здравното заведение са предложение на служебния здравен министър .

Доктор Гончев и Симеон Пачеманов официално ще заемат постовете си, едва когато промяната в борда, бъде вписана в търговския регистър. Така управителното тяло на болницата отново става 5-членно, след като преди две години, се води съдебен спор, членовете на борда да бъдат само трима. Не успяхме да се свържем с шефа на болницата за коментар, но пак по неофициална информация, новите ръководни тела, ще струват на болницата поне 50 000 лева на година.

Д-р Георги Гелов остава изпълнителен директор на болницата. Председател на Борда на директорите остава Атанас Паунов, а Ирена Узунова - заместник-председател.