Сервитьорки и машинистки най- търсени
Сервитьорки и машинистки най- търсени / netinfo

Над 250 са обявените тази седмица в листинг на Бюро по труда свободни работни места. Най- търсени са машинистите- от всички 25 места, 5 са за жени.

Традиционно за сезона най- търсени са сервитьорките- общо 27 са предлаганите места, 12 са за консултант продавач, за продавачи на хранителни или текстилни стоки свободните места са 9. 8 бармани търсят фирми и заведения тази седмица чрез Агенцията по заетостта, готвачите са 9. Има обявени 10 места за камериерки и 2 за администратори.

От инженерните специалности за висшисти също има избор- 2 места има за машинен инженер, още толкова са за инженер- технолог. Висше техническо образование се иска от желаещите да заемат двете места за конструктор или обявеното за началник цех.

В областта на икономиката места има за четирима счетоводители и началник склад. Общо 10 места има за застрахователни и рекламни агенти, толкова са и за застрахователни посредници. Две са местата за технически секретар, като за едното се изисква добър английски език и две места има за технически сътрудник

Бюро по труда обявява тази седмица 11 места за шлосери, 5 за заварчици и толкова за техници на асансьори, касови апарати и по поддръжка.

Впечатление в справката правят осемте обявени места за оператор на линия за вата, както и петте места за работници в консервно производство. Само две са търсените шивачки, шофьорите са трима. Има по две места за касиери, стюарди и работник на автомивка.