С виртуален магазин Зелени Балкани чистят защитена местност Злато поле
С виртуален магазин Зелени Балкани чистят защитена местност Злато поле / DarikNews, архив

Доброволческа акция за защитена местност Злато поле организират днес Зелени Балкани.  В 9 ч. е сборният пункт за град Стара Загора с осигурен транспорт, а на място- от 10.30 ч., като ще продължи през целия ден. Организаторите са осигурили и необходимите инструменти.

Предвидено е участниците в акцията да се погрижат за засадените през последните 3 години дръвчета, да бъдат засадени резници от върби. От Зелени Балкани ще проверят поставените къщички за пойни птици и прилепи, като ще бъдат монтирани и нови. Предвидена е и проверка с лодка на изкуствените острови за водолюбиви птици.

Средствата за днешната акция са осигурени от приходите, събрани чрез електронния магазин на Зелени Балкани. То е нова форма на дарителство, тъй като приходите от него се ползват за природозащитната дейност на организацията и в частност за инициативи, които нямат проектно финансиране. Много автори подкрепиха магазинчето и като предоставиха безвъзмездно, под формата на дарение, различни стоки за него...Всеки наш привърженик, закупил нещо от него, допринася за работата на Зелени Балкани. Акцията в Злато поле е първата, която ще бъде осъществена с приходи от Магазинчето, информират от Зелени Балкани.