С танците на дедите ни за четвърти път в Димитровград
С танците на дедите ни за четвърти път в Димитровград / netinfo

ІV международен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни” стартира от днес в Димитровград и ще продължи до 13 юни включително. Основен организатор е димитровградското читалище „Звездица” със съдействието на общината, местни фирми, читалище „Нов път-2011”- село Добрич и ОУ „Пенчо Славейков”. Тази сутрин училището бе домакин на първата фестивална проява- концерт на ансамбъл „Иванчице” от град Кутина, Хърватска.

"С танците на дедите ни" за четвърти път в Димитровград
netinfo

Официалното откриване е от 18.30 ч. на централния площад „България”, където освен ансамбълът от Кутина ще се представят домакините от ансамбъл „Звездица”, като са предвидени хора за хората. Ще свири орк. „Звездица” и ще пее Тонка Колева.

 

Утре от 18.30 ч. на площада отново ще танцува ансамбъл „Звездица” и гостите от Казанлък- ансамбъл „Искри” при НЧ „Искра-1860”. В петък в същия час и на същото място е концертът на ансамбъл „Развитие” от читалище „Развитие-1870” на град Севлиево, а от 19 ч. на площада в село Добрич ще гостува ансамбълът от Кутина и ще представят формациите на местното читалище „Нов път-2011”.

"С танците на дедите ни" за четвърти път в Димитровград
netinfo

В събота, 13 юни, от 18.30 ч., в спортна зала „Младост” е финалният концерт с участието на ансамбъл „Иванчице”, ансамбъл „Ромбана” от град Ямбол и домакините от ансамбъл „Звездица”. Паралелно на площада пред спортната зала ще има и Малък панаир на занаятите. Той ще бъде открит от 16.30 ч. утре и ще продължи през всички фестивални дни. Ще участват майстори-занаятчии и художници-приложници от Казанлък, Севлиево, Ямбол, Габрово, София, Пловдив, Димитровград и Хърватска. По време на панаира ще можете да изработите сувенир с помощта на майстор, да наблюдавате демонстрации или да закупите произведение на изкуството, коментират организаторите от „Звездица”.