С Козя пътека читалище Нов път-2011 празнува Деня на народните будители
С Козя пътека читалище Нов път-2011 празнува Деня на народните будители / Darik News
С "Козя пътека" читалище "Нов път-2011" празнува Деня на народните будители
75917
С "Козя пътека" читалище "Нов път-2011" празнува Деня на народните будители
  • С "Козя пътека" читалище "Нов път-2011" празнува Деня на народните будители

С премиера на мюзикъла „Козя пътека”- адаптация по Йордан Радичков, читалище „Нов път-2011” от село Добрич ще отбележи Деня на народните будители. Началото му е от 18.30 ч. в читалищния салон на селото, а входът- свободен. Ще се представят всички участници в читалищните групи, както и танцьорите от състава „Богоровци”. Заложили сме на театрална игра и хумористични песни, главните ни героини са три момичета, разказа в аванс председателят на читалището Жанета Динева. Готвихме се почти цяла година и за първи път правим нещо подобно, посочи още тя.

С "Козя пътека" читалище "Нов път2011" празнува Деня на народните будители
netinfo

Деня на народните будители ще отбележат от 16 ч. и в кв. Черноконево, чието читалище „Вапцаров” през 2015 г. ще чества своята 120-годишнина. Под този знак ще преминат и тържествата на 1 ноември. От читалището ще удостоят с почетен знак петима свои самодейци, като най-възрастна сред тях е 81-годишната Кера Димитровград, която вече повече от 35 години участва в народния хор. Своеобразна класация за читател на годината в раздел възрастни и деца са направили от читалищната библиотека, като за най-четящите са предвидени награди. В програмата ще участват групите на НЧ „Вапцаров” и ученици от кварталното училище „Св. кв. Кирил и Методий”, разказа председателят Недялка Гочева. Да преиздадат писаната през 1977 г. от Стойчо Попов „История на дело Караатли” имат намерение те за догодина. Искаме да подарим тази книга на всеки един, който живее в кв. Черноконево, за да знае историята му, коментира Недялка Гочева.

 

От 13 ч. днес е отбелязването на Деня на народните будители и в село Бряст, което за трета година организира по този повод регионален празник с участието на читалищни състави и от други населени места. Още за програмата на трите читалища- в приложения файл.