/ Thinkstock/Getty Images
Извършват се проверки в търговските обекти за продажба на хранителни стоки и в аптечната мрежа на територията на Хасковска област
По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково се извършват проверки в търговските обекти за продажба на хранителни стоки и в аптечната мрежа на територията на Хасковска област, съобщиха от прокуратурата.

Главният прокурор с апел: По 1000 лв. над заплатата и за служителите на МВР (ВИДЕО)

Те касаят законността относно спазване на разпоредбите на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите.

Предприети са били мерки за предотвратяване на продажбата на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптечната мрежа, както и в складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове, на спекулативни цени.

Как осъмна Банско под вирусна блокада (ОБЗОР)

На контролните органи - РЗИ, ОДБХ, Комисията за защита на потребителите, ОД на МВР и ТД на НАП е било възложено да извършват ежедневни и постоянни проверки в търговските обекти.


Контролните органи ще проверяват нарушаващи разпоредбите деяния, свързани с търговия с хранителни продукти и лекарствени продукти без разрешение, в това число предлагане и продажби по интернет.

С „Карантина - хората в този дом са под карантина” маркират жилища в община Димитровград

От Окръжна прокуратура са указали на инспекторите от РЗИ да обърнат особено внимание на случаи, съдържащи информация за завишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро.

При установени нарушения контролните органи ще предприемат действия за налагане на административни санкции. В случай на установени данни за извършени престъпления е било указано да бъде уведомявана Окръжна прокуратура.