Приемат Бюджет`2017 на община Димитровград
Приемат Бюджет`2017 на община Димитровград / Дарик радио, Хасково, Архив

Бюджета на община Димитровград за 2017 г. приема днес местният парламент. Първото му за настоящата година заседание започва в 9 ч. в зала „Гроссето“. Проектът за бюджет е в размер на 37 182 366 лв. и е под № 4 в дневния ред. При общественото му обсъждане кметът Иво Димов подчерта, че той е баланс между потребности и възможности. От опозицията- съветническата група „Да за Димитровград“, го определиха, като „нелош, но бюджет без амбиции за развитие“.

Приемане на 12-те принципа на добро демократично управление от Стратегията за иновации и добро управление и участие на Община Димитровград в процедура по присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа предлага кметът Иво Димов. Община Димитровград вече е получавала такъв етикет.

Днес димитровградските съветници ще утвърдят и Годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинската собственост, списък на жилищата, общинска собственост за 2017 година и списък на спортните обекти и съоръжения, предвидени за отдаване под наем през тази година.

План за действие на Община Димитровград за 2017 година в изпълнение на Закона за младежта, Националната стратегия за младежта  и Общинска стратегия за развитие на младежта ще разглеждат също димитровградските съветници. Те трябва да утвърдят и партньорството с Благотворителен фонд Д-р Желязко Христов за предоставяне на социалната услуга „Обществена трапезария”.

 

24 са докладните записки, включени в проекта за дневен ред от Председателския съвет.