Премиерът ще рита с Герганин извор за откриване на стадиона в Бисер
Премиерът ще рита с Герганин извор за откриване на стадиона в Бисер / Darik News
Премиерът ще рита с "Герганин извор" за откриване на стадиона в Бисер
55836
Премиерът ще рита с "Герганин извор" за откриване на стадиона в Бисер
  • Премиерът ще рита с "Герганин извор" за откриване на стадиона в Бисер

С демонстрационен мач между футболен клуб "Витоша" от Бистрица, в който премиерът Бойко Борисов играе и местния „Герганин извор" ще бъде открит в късна есен възстановеният стадион на потопеното под вода през февруари село Бисер. Това съобщи на пресконференция в Хасково днес директорът на направление "Първенства и турнири" към БФС Антон Попов. С 15 000 лв. от футболния съюз стадионът от 28 дка е изчистен, като са били изнесени 725 кубика пръст и кал, а за затревяването са използвани 245 кг семе. Тези дни предстои валиране, окосяване и поливане, информира още Антон Попов.

БФС ще финансира и монтирането на около 200 седалки по трибуните, като по предварителни сметки това ще коства още 3-4 000 лв. За планираното през есента откриване футболният съюз вече е осигурил мрежи, както и екипи за мъжкия и детски отбол на село Бисер. Президентът на клуба „Герганин извор" Петър Вълчев е внесъл в спортното министерство проект на стойност 50 000 лв. за довършителните работи и монтиране на ограда. Отборът завърши миналата година на 4 място в областната футболна група, а към момента тренира на стадион „Хеброс" в Харманли.

През пролетта Бисер да бъде домакин на детски футболен турнир с участието на 8 отбора, обезпечен от БФС, който да стане традиционен, се ангажира още Антон Попов. Идеята е в надпреварата да се включат от селищата, помогнали най-много за възстановяването на селото. Антон Попов и Петър Вълчев чуйте в звуковия файл.