Празник на нимфите край Каснаково показва танци, храната на траките и хляб от лимец
Празник на нимфите край Каснаково показва танци, храната на траките и хляб от лимец / DarikNews, архив
Празник на нимфите край Каснаково показва танци, ястията на траките и хляб от лимец
66159
Празник на нимфите край Каснаково показва танци, ястията на траките и хляб от лимец
  • Празник на нимфите край Каснаково показва танци, ястията на траките и хляб от лимец

Празникът на нимфите и Афродита край светилището до димитровградското село Каснаково е акцент в програмата за 66-годишнината на Димитровград тази вечер. Безплатен транспорт за всички, които искат да се включат, осигури общината. Автобусите тръгват в 19 ч. от паркинга до историческия музей, като там предварително изготвиха списъци на заявилите желание да се възползват от превоза.

Програмата започва в 20 ч. с танцовия спектакъл „Легендата за нимфата Траке", която ще пресъздадат три момичета от ансамбъл „Златна Тракия". Как нимфите са правили дарове за здраве и любов ще покажат те. Веднага след това със спектакъла си „Легенда за Светилището на нимфите" ще се представи димитровградската балетна школа „Галаксико".

Празник на нимфите край Каснаково показва танци храната на траките и хляб от лимец
netinfo

Светлинно шоу и по чаша свещена вода за гостите са предвидили още организаторите. Дегустация на храната на траките включва също програмата, като ястията са приготвени с помощта на читалищата от общината.

Празник на нимфите край Каснаково показва танци храната на траките и хляб от лимец
netinfo

Направата на хляб от лимец ще демонстрира Петър Ангелов от село Рабово, който ще покаже и ритуала за пиене на вино от рог, разказа директорът на историческия музей в Димитровград Елена Георгиева. Чуйте я с още информация в приложения файл.