Ангел Цанков
Ангел Цанков / Дарик радио, Хасково
Ангел Цанков
100456
Ангел Цанков
  • Ангел Цанков
Двама хасковлии са били задържани, защото полицията ги определя като мулета в 17 телефонни измами. Това съобщи на брифинг директорът на полицията Ангел Цанков днес, когато изнесе данните за свършената работа от служителите на МВР в областта през 2018 г. Мъжете са съдействали за вземане на парите и за предаването им на самите извършители. Двамата хасковлии са направили самопризнания, иззети са пари, гледат се видеозаписи, допълни още Ангел Цанков. Измамите са извършени в Хасково и Димитровград.

Прокуратурата е освободила двамата мъже. /Още от изказването на Ангел Цанков за измамите, чуйте в звуковия файл/

Ангел Цанков посочи, че през изминалата 2018 г., измамите са единственото слабо звено в работата на ОД на МВР Хасково. Само това престъпление отчита ръст.

Според Ангел Цанков дирекцията в Хасково се нарежда на едно от първите места в страната по свършена работа. На въпрос на Дарик радио, кое от РПУ-тата в областта е работило най-добре и кое най-зле, Цанков отговори, че не е доволен от Харманли, а сред отличниците посочи Свиленград. На пресконференцията бе отчетено, че през изминалата година има спад на престъпността и увеличение на разкриваемостта.