/ Снимка: Дарик, архив
Турски гражданин се е жалвал в полицията, че е бил отвлечен и малтретиран в Свиленград, научи Дарик радио. Мъжът е заявил на полицаите, че е журналист и е бил отвлечен заради работата му. 

Разплитането на случая става на 23 декември. Тогава чужденецът е подал сигнал в полицията в Свиленград и разказал, че неизвестни са го отвлекли с кола и са го закарали в село, където бил изтезаван. От Окръжната прокуратура в Хасково потвърдиха и обясниха пред Дарик, че е започнало разследване за отвличане на 60-годишния мъж. От държавното обвинение заявиха още, че турският гражданин живее от около година и половина в България.

Според запознати мъжът е бил в казино преди това. Проверява се версията дали не е загубил известна сума пари там. От прокуратурата казаха още, че по време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро.

Неофициално се заговори, че мъжът е бил сексуално насилван. От прокуратурата твърдят, че по отношение на него е проявено насилие. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив. До момента няма задържани лица.
 
Криминалисти обясниха пред Дарик, че не е отхвърлена версията за инсценировка.