/ Агенция "Митници", архив
Контрабандни златни и сребърни накити за 180 827 лева откриха митническите служители от ТД „Южна морска“ при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззеха 2 кг контрабандни златни накити за над 160 000 лв. на „Капитан Андреево”

На 2 юли, на "Капитан Андреево" пристига кола, управлявана от румънски гражданин, който пътува със съпругата си от Турция за Румъния. Мъжът и жената заявили, че не пренасят стоки, валута и валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в две бутилки с перилен препарат и кутия с таблетки за съдомиялна са открити, в насипно състояние, изделия от жълт и бял метал.

От "укритията" са извадени общо 1264 бижутерийни изделия - пръстени, гривни, медальони, колиета, обеци, синджири. При направената от вещото лице експертиза се установява, че по-голяма част от накитите с тегло 2184,94 гр. са от 14-каратово злато. Другата част - 277 гр. са от сребро проба 925.

Иззеха контрабандни златни накити за над 500 000 лв. на „Капитан Андреево”

Общата стойност на укритите бижутерийни изделия е 180 827 лева. В хода на проверката се  установява, че контрабандните накити са собственост на жената. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата в Хасково.

С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемата румънска гражданка е наложена мярка парична гаранция и забрана да напуска пределите на България.