Консултации за ОИК, Димитровград
Консултации за ОИК, Димитровград / Община Димитровград
Ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание -  ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Партия „ДПС”, Коалиция „Обединени патриоти”,  ПП „ВОЛЯ”   и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове в Европейския парламент -  Коалиция „Демократична България – обединение” в Димитровград се споразумяха единодушно за състава на 13-членната Общинска избирателна комисия. На консултациите, свикани от кмета Иво Димов, те определиха в комисията ПП ГЕРБ и Коалиция "БСП за България" да имат по 4 представители, с двама ще са "Обединени патриоти" и по 1-  ПП ДПС,  ПП ВОЛЯ и  Коалиция "Демократична България - обединение".

Участниците в консултациите се обединиха и около направените предложения за  ръководството на димитровградската Общинска избирателна комисия. Председателят й ще е от квотата на ПП ГЕРБ, зам. председателите - от тези на ПП ВОЛЯ и ДПС, а секретарят- от квотата на Коалиция "БСП за България".

В официалния сайт на Община Димитровград е създадена секция ИЗБОРИ, където е  актуалната информация по организационно-техническата подготовка на предстоящия вот.

От 10 ч. днес консултации за състава на Общинската избирателна комисия свиква и кметът на Хасково Добри Беливанов.

Изборите за местна власт бяха насрочени с Указ на Президента за 27 октомври.