Освободиха жената, потрошила патрулки и ранила полицаи
Освободиха жената, потрошила патрулки и ранила полицаи / Дарик радио, Хасково
димитровград
97125
димитровград
  • димитровград
Мариана Иванова, която потроши снощи три автомобила, сред които два полицейски, тази вечер бе освободена от ареста в Димитровград. Точно в 19 часа 28-годишната жена, която по думите на съпруга й снощи е шофирала пияна от Меричлери към Хасково, напусна димитровградската полиция. Тя обаче, бе предупредена от полицаи, че на входа на управлението я чакат журналисти. Мариана Иванова скри лицето си с бели хартиени листове и не пожела да отговаря на въпроси.

Пред входа бе и нейният съпруг с двегодишното им дете. Малко преди 19 часа той показа, че е изключително разочарован от съпругата си. Мариана Иванова си тръгна, придружена от своя баща, който пък заяви пред репортерите: „И да е виновна, тя ми е дъщеря. Ще я прибера“.

По-рано през деня търсихме отговори и от прокуратурата в Димитровград, откъдето обясниха, че не е взето решение дали ще се налага задържане за 72 часа. Според обвинението най-важни са резултатите от кръвната проба, която е взета. Пробите за алкохол и наркотици се правят в Стара Загора, а според запознати, заради тромавата процедура кръвта на Иванова дори не е изпратена за там. Полицаи, които са видели снощи състоянието на Мариана Иванова, коментираха пред Дарик, че в кръвта на жената има не по-малко от 3 промила алкохол.

При инцидента пострадаха и двама полицаи, които са без опасност за живота. Какво казаха пред Дарик наблюдаващия прокурор и бащата на Мариана, минути след като беше освободена от ареста, може да чуете в звуковия файл