НАП търси 7 инспектори в Хасково за Фискален контрол
НАП търси 7 инспектори в Хасково за Фискален контрол / netinfo

Национална агенция за приходите търси 7 служители за новото звено „Фискален контрол", което ще стартира от 1 януари 2014 година, съобщиха от местния офис. Агенцията обявява конкурс за длъжностите „старши инспектор по приходите" и „инспектор по приходите". Одобрените ще работят в екипи на територията на областите Хасково и Стара Загора и ще правят проверки в близост до граничен пункт „Капитан Петко войвода". Ще извършват също и контролни действия във вътрешността на страната - в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионални им знания. Допуснатите до втория етап ще бъдат и интервюирани.

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.

Кандидатите за работа в НАП трябва да подадат документи до 16 декември включително.