Наградиха героя от село Черепово
Наградиха героя от село Черепово / netinfo
С две минимални работни заплати и почетно отличие на Министерство на вътрешните работи бе награден героят от харманлийското село Черепово.

15- годишния Мирослав Милев получи отличието си на церемония в Областна администрация лично от министър Румен Петков. Той пристигна в Хасково, за да благодари на огнеборците, потушили огнения ад, бушувал в региона през тази седмица.

В тези дни ние показахме, че сме нация. Показахме, че между институциите може да има изключителна спойка в името на обществото и на държавата. Това бе патриотизъм в най- висшата му форма, каза МВР- министърът. Румен Петков предложи в Хасково и Стара загора да бъдат издигнати паметни плочи, които да свидетелстват за проявения героизъм.

Той изтъкна още, че нанесените в пожарите щети на природата са огромни и тепърва ще тегнат над цялото общество. Пораженията в региона са за милиони левове, окончателният им анализ се очаква да бъде готов в понеделник.

Звук от церемонията по награждаване на проявили храброст в гасенето на пожарите може да чуете от прикачения звуков файл.