Над 57 милиона прибра НАП - Хасково от началото на годината
Над 57 милиона прибра НАП - Хасково от началото на годината / netinfo

57 710 500 лева данъци и осигуровки събра за бюджета НАП в област Хасково от началото на годината до средата на месец май. Сумата представлява 40% от планираните приходи за цялата 2012 година.

28,7 милиона лева са данъчните постъпления. 11,6 милиона лева от тях са данъци, начислени върху доходи на физически лица. 9,3 милиона лева е внесеното ДДС, а малко над 7 милиона лева са събраните корпоративни данъци.

Малко повече от 29 милиона лева е размерът на направените от януари до средата на месец май вноски за държавно обществено, пенсионно и здравно осигуряване. Това е с милион и 340 хиляди лева повече спрямо същия период на миналата година. Само вноските за ДОО например са с 830 хиляди лева повече спрямо 2011 година, а тези за здраве са с 300 хиляди лева отгоре.

До средата на май по сметки на НАП в цялата страна са постъпили общо 5,3 млрд. лв., което е с 8% повече от миналата година.

„Данните за изпълнението на приходите показват, че  свързването на касовите апарати с НАП и последвалите контролни действия осезаемо подобряват финансовата дисциплина в страната", каза по повод събраните приходи в цялата страна изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.