Над 30 със санкции за неправилно паркиране в Хасково днес
Над 30 със санкции за неправилно паркиране в Хасково днес / Община Хасково, Архив

Повече от 30 шофьори са санкционирани заради неправилно паркиране по булеварди и основни улици в Хасково днес от служители на „Общинска полиция“.  Голяма  част от глобите са на шофьори, спрели в нарушение по бул. “В. Левски“.

 

Паркираните на пътното платно автомобили пречат на снегорините да изчистят качествено пътя. Затова служителите на „Общинска полиция“ пристъпиха към масираната акция, след многократни предупреждения от страна на общината. Върху някои от колите има натрупана покривка от сняг с дебелина повече от 50 см,което означава, че са на платното от началото на снеговалежа,коментират от хасковската администрация.

 

Утре освен булевардите, основно почистени ще бъдат улиците „Г.Кирков“, Ст.Планина“,“Св.Св. Кирил и Методий“.  Затова там ще дежурят служители на „Общинска полиция“ и „КОРЗ“.

От общината припомнят, че живеещите в блоковете са отговорни за почистването на снега от паркингите пред тях.

Всички налични машини работят без прекъсване, съобщиха от щаба по снегопочистване. В града са 18 снегорина и 5 пасъкоразпръсквача. 8 снегорина работят в селата и по общинската пътна мрежа.

По повод появилите се твърдения, че снегорините преминват по улиците с вдигнати гребла, от щаба уточняват, че това се прави само на посипаните със сол скоро улици, където се изчаква солта да разтопи леда.