/ Дарик радио Хасково
убийство в Козлец
97580
убийство в Козлец
  • убийство в Козлец
Двойно убийство е било извършено в хасковското село Козлец. Инцидентът е станал около 09.30 часа сутринта. Застреляни са 44-годишна жена и 48-годишния ѝ съсед. Заловен е предполагаемият извършител - 45-годишен мъж, с когото жената е живеела на семейни начала.

Според първоначалните неофициални данни убиецът си внушавал, че жена му и съседът му са любовници.

Дарик радио научи, че стрелецът се казва Гюнай Мюмюн Мустафа. Свидетели на действията му са станали дъщерите му, които са на 5 и 25 години.

Застреляният мъж е 48-годишният Мехмед Мюслюм Мехмед. Мехмед ремонтирал трактора си, когато е чул изстрел. Насочил се е към къщата на стрелеца, но бил прострелян още преди да успее да влезе.

Двойният убиец от с. Козлец насочил пушката и към полицаи?

Според непотвърдена информация 45-годишния Гюнай е насочил пушката си и срещу криминалистите, пристигнали на мястото на убийството.

Пушката е законно притежавана. И стрелецът, и съседът му са били ловджии.

Всичко се е случило пред погледа на двете дъщери на Гюнай. По-голямото момиче дълго време го е умолявала да не убива майка ѝ, 5-годишното детенце е с увреждания и не е осъзнало какво се е случило.

Според различни източници преди месец Гюнай е посещавал психолог, тъй като е изпаднал в психично разстройство. Подозирал е почти всеки мъж в селото, че заглежда жена му или, че има любовна връзка с нея.

Пред Дарик радио кметът на Козлец Бейнур Кадир съобщи, че преди време е получил сигнал от хора от селото за нестабилното състояние на Гюнай и ги е посъветвал да подадат жалба, тъй като иначе няма как да му бъде отнета пушката. Със притесненията на хората е бил запознат и полицаят, който отговаря за селото. Прошение в полицията обаче така и не постъпило. 

Още за убийството, чуйте в звуковия файл