двойно убийство село Козлец
двойно убийство село Козлец / Дарик радио Хасково
Бейнур Кадир - кмет с. Козлец
97574
Бейнур Кадир - кмет с. Козлец
  • Бейнур Кадир - кмет с. Козлец
Дарик научи, че двойният убиец се казва Гюнай Мюмюн Мустафа. Свидетел на действията му са станали двете му дъщери на 5 и 25 години.

Убитият съсед е на 48 години. Казва се Мехмед Мюслюм Мехмед. Той не е бил в къщата, когато е извършено убийството. Бил е пред своя дом, ремонтирал е трактора си, когато е чул изстрел. Насочил се е към къщата на убиеца, но е бил застрелян от него преди да успее да влезе в дома. Твърди се, че убиецът е застрелял съседа си от двора на своя дом. 

Според непотвърдена информация 45-годишния Гюнай е насочил пушката си и срещу криминалистите пристигнали на мястото на убийството. При навлизане в къщата убиецът е зареждал пушката си. Моментално е бил неутрализиран. 

И убиецът и съседът му са били ловджии. Това обяснява наличието на разрешително за пушката, с която е извършено двойното убийство. 

Всичко се е случило пред погледа на двете дъщери на Гюнай. По-голямата - на 25 години, продължително време го е умолявала да не убива майка й. Другото момиче, което е на 5 години, е със увреждания. Твърди се, че не осъзнава какво се е случило.

Според запознати преди месец убиецът е посещавал психолог, тъй като е изпаднал в психично разстройство. Подозирал е почти всеки мъж в селото, че заглежда жена му или има любовна връзка с нея. 

Пред Дарик кметът на Козлец Бейнур Кадир заяви, че преди време е получил сигнал от хора от селото за нестабилното състояние на Гюнай и ги е посъветвал да подадат жалба, тъй като иначе няма как да му бъде отнета пушката. С притесненията на хората е бил запознат и полицаят, отговарящ за селото.