/ МВР
През февруари изтича валидността на 422 лични карти
Мобилен екип на сектор „БДС” посети териториалната дирекция на Националната агенция по приходи на работното им място в Хасково, съобщиха от полицията.

Мобилни екипи на ОД на МВР започнаха приема на документи в хасковска фирма (СНИМКИ)

64 служители подадоха групова заявка за подмяна на личните си документи. На място им бе осигурена възможност за заплащане на услугите чрез ПОС терминално устройство, осигурен бе и служител от пощата, който да приеме таксите като пощенски запис.

Чрез прилагане на тази услуга, за която от териториалната агенция бе подадена предварителна заявка, служителите  бяха улеснени - обслужени в работно време, без да идват  в паспортна служба или в другите полицейски управления.

Предстои смяната на над 91 000 лични документи през 2020 г. на територията на област Хасково

ОД на МВР разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта. Граждани, които притежават валиден електронен подпис могат да се възползват и да подадат  заявленията си на онлайн адрес: https//e-uslugi.mvr.bg.

От сектор „БДС“ припомнят, че хората могат да подменят личните си документи преди срока на изтичане на тяхната валидност. През февруари изтича валидността на 422 лични карти, 1341 паспорта и 525 свидетелства за правоуправление на МПС на граждани с постоянен адрес на територията на областта. Документите с изтекъл срок са невалидни.