/ Клуб "Преображение", Хасково
Мащабна младежка кампания с мотото „Спортът е по-добро решение“ с участието на 33-ма младежи от 5 държави стартира днес от Хасково и ще продължи до 26 август, съобщават инициаторите от клуба по водни и гребни спортове „Преображение”.

Шествие и демонстрации за Деня на спорта в Хасково

Участниците са ученици на възраст от 8 до 12 клас, от Украйна, Сърбия, Русия, Македония и Хасково в България. В продължение на 12 дни те ще преплуват с каяци едни от най-живописните места по река Арда, ще карат велосипеди, ще живеят заедно в палаткови лагери, ще дискутират проблеми, свързани с агресията, ще се учат как да я разпознават и овладяват, ще разкажат защо са предпочели спорта и как той ги мотивира да бъдат по-добри и по-толерантни хора.

Програмата предвижда още да посетят връх Столетов в Стара планина и български градове с вековна история, като Плевен и Габрово.

Организатор на кампанията, подкрепена от Министерството на спорта, е Клуб по водни и гребни спортове в тихи и бързи води „Преображение“-Хасково с помощта на дългогодишни деятели на спорта и туризма от Хасковския регион, сред които Недялко Атанасов и Стефан Аврамов.