Минималните заплати в средното образование може да скочат с 6 процента
Минималните заплати в средното образование може да скочат с 6 процента / netinfo
Минималните заплати в средното образование може да скочат с 6 процента
73254
Минималните заплати в средното образование може да скочат с 6 процента
  • Минималните заплати в средното образование може да скочат с 6 процента

От първи юли тази година началните минимални работни заплати в сферата на средното образование трябва да бъдат увеличени с до 6 процента, заяви в Хасково президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той добави, че снощи синдикатът е получил принципното съгласие на образователния министър Анелия Клисарова. Става дума за 23 500 учители в отделните категории, които могат да получат с по 20-30 лв. повече. Бюджетът на министерството позволява това, без корекции във финансовата му рамка и без да се искат допълнителни пари от финансовото ведомство, заяви Димитров.

От КНСБ смятат още, че обезщетенията при пенсиониране на учителите трябва да се увеличат с от 6 заплати на 8. Има финансови възможности за това, остава само да видим подписа на министъра под тези договорености, посочи Пламен Димитров.

Чуйте го в звуковия файл: 

Лидерът на КНСБ заяви още, че най-големият провал на кабинета „Орешарски" е в социалната сфера и този провал хората не могат да простят. За нас е важно да се направят уточненията какво става в икономиката, финансите и социалната сфера. В истерията, която обхвана партийното говорене в момента, обективната истина изпада някъде между редовете, каза президентът на КНСБ.